ΛΙΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

     Όλες οι εξελιγμένες μορφές πολιτισμού που γνωρίζουμε εκτιμούσαν τους πολύτιμους λίθους όχι μόνο για την ομορφιά τους αλλά και για τις θεραπευτικές και εναρμονιστικές δυνάμεις τους. Τα αντικείμενα αυτά έχουν δημιουργηθεί με διεργασίες εκατομμυρίων ετών μέσα στα έγκατα της γης, και έχουν υποβληθεί σε μια διαδικασία εκλεπτυσμού και καθαρισμού μέσα στο σκοτάδι και την απομόνωση πριν ανακαλυφθούν από τον άνθρωπο στην τελειότερη μορφή τους και βγουν στο φως της μέρας.

    Οι πολύτιμοι λίθοι είναι κατάλληλοι για θεραπεία των τσάκρα για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Έχουν δημιουργηθεί από τα στοιχεία της Μητέρας Γης, και μας συνδέουν με την προστατευτική, ενισχυτική και θρεπτική ενέργεια του πλανήτη. Εμπεριέχουν το φως στα καθαρότερα και πιο φυσικά χρώματα, και μεταδίδουν κοσμικά χαρακτηριστικά και ενέργεια. Προσελκύουν και διοχετεύουν τις δυνάμεις του ουρανού και της γης, και τις ακτινοβολούν στον κόσμο. Η κρυσταλλική δομή τους αντικατοπτρίζει αρχές τάξης οι οποίες αποκαθιστούν την επαφή ανάμεσα σε μας και την κοσμική τάξη, και επιπλέον εναρμονίζουν το σώμα και την ψυχή μας.

     Όταν κρατάτε πάνω σας έναν πολύτιμο λίθο, δημιουργείται μέσα σας ένας λεπτός συντονισμός δονήσεων. Όλες οι εσωτερικές δυνάμεις και τα χαρακτηριστικά σας που είναι μπλοκαρισμένα, θαμμένα ή παραμορφωμένα, θα ανταποκριθούν στις δονήσεις του πολύτιμου λίθου και έτσι θα αφυπνιστούν και θα αναζωογονηθούν παίρνοντας την αρχική τους μορφή.

     Για τη θεραπεία των τσάκρα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα πολύτιμους λίθους της καλύτερης δυνατής ποιότητας. Όσο πιο καθαρή είναι η πέτρα και πιο αγνή η δομή της, τόσο πιο καθαρή και αγνή θα είναι και η ενέργεια που ακτινοβολεί και ενεργοποιεί μέσα σας.

     Πριν από τη χρήση θα πρέπει να καθαρίζετε τους πολύτιμους λίθους, γιατί δεν εκπέμπουν μόνο ενέργεια αλλά και απορροφούν βλαβερές ουσίες από το σώμα, καθώς και αρνητικές δονήσεις από το αιθερικό σώμα και το περιβάλλον — με αυτό τον τρόπο μας εξαγνίζουν και μας προστατεύουν. Μερι­κοί πολύτιμοι λίθοι μπορεί να αποχρωματιστούν ή να ραγίσουν κατά τον καθαρισμό, και τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλο. Αν συμβεί αυτό, επιστρέψτε την πέτρα στη γη.

     Για να καθαρίσετε ένα πολύτιμο λίθο, χρησιμοποιείτε νερό και θαλασσινό αλάτι. Για ένα σύντομο καθαρισμό, είναι αρκετό να τον πλύνετε για ένα δυο λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό, και μετά να τον σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί από φυσικές ίνες. Οι καθαριστικές δονήσεις του νερού παρασύρουν τις αρνητικές επιρροές που μπορεί να έχει απορροφήσει η πέτρα. Μια άλλη περίπτωση είναι να βάλετε τους πολύτιμους λίθους σε νερό με φυσικό θαλασσινό αλάτι και να τους αφήσετε όλο το βράδυ. Ή μπορείτε να τους φυλάτε μέσα σε στεγνό θαλασσινό αλάτι. Σε αυτή την περίπτωση, το αλάτι πρέπει να τους σκεπάζει εντελώς, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά. Καλό θα είναι να το επιστρέφετε κι αυτό πίσω στην εξαγνιστική δύναμη της γης. Μετά τον καθαρισμό μπορείτε να φορτίσετε τους πολύτιμους λίθους με ενέργεια αφήνοντάς τους μερικές ώρες στο φως του ήλιου.

     Αν χρησιμοποιείτε συχνά τους πολύτιμους λίθους σας, θα πρέπει να τους καθαρίζετε και να τους επαναφορτίζετε με ενέργεια κατά καιρούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα καταλάβετε πότε είναι ώρα να τους καθαρίσετε. Αν τους χρησιμοποιείτε στη διάρκεια μιας αρρώστιας, θα πρέπει να τους πλένετε σε τρεχούμενο νερό κάθε φορά που τους χρησιμοποιείτε.

     Κάθε φορά που αγοράζετε ή που σας χαρίζουν έναν πολύτιμο λίθο, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι έχει κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και έχει απορροφήσει κάθε είδους άγνωστες δονήσεις μέχρι να φτάσει στα χέρια σας. Επομένως, θα πρέπει να τον καθαρίζετε καλά και, αν είναι δυνατό, να τον φορτίσετε με ηλιακό φως πριν τον χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Έτσι θα μπορεί να σας μεταδώσει την ενέργειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

     Υπάρχουν πολλές πέτρες που αντιστοιχούν σε κάθε ενεργειακό κέντρο. Αν θέλετε να κάνετε θεραπεία πολύτιμων λίθων στα τσάκρα, διαλέξτε μια πέτρα με συγκεκριμένες ιδιότητες που θεωρείτε ότι είναι οι πιο χρήσιμες για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορείτε επίσης να αφήσετε τη διαίσθησή σας να σας καθοδηγήσει, και να διαλέξετε έναν πολύτιμο λίθο που σας προσελκύει ιδιαίτερα, αφού μπορεί να μη γνωρίζετε πάντα συνειδητά ποια ενέργεια χρειάζεστε περισσότερο. Για να υποβάλλετε τα τσάκρα σε αγωγή με πολύτιμους λίθους, φροντίστε να μη σας διακόψουν για μισή ώρα, και διαλέξτε ένα μέρος όπου μπορείτε να ξαπλώσετε άνετα. (Μπο­ρείτε επίσης να ενισχύσετε την αγωγή με μουσική και αρώματα, όπως περιγράφεται στα αντίστοιχα άρθρα.) Ξαπλώστε ανάσκελα και απλώστε τα πόδια σας.

     Βάλτε τους πολύτιμους λίθους πάνω στα αντίστοιχα τσάκρα. Θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα αν τους τοποθετήσετε πάνω στο δέρμα.  Μόλις τοποθετήσετε τα κρύσταλλα κατεβάστε τα χέρια στα πλευρά σας, κλείστε τα μάτια σας και συλλογιστείτε τις ενέργειες που ρέουν μέσα σας. Αφού οι πολύτιμοι λίθοι ενεργούν από μόνοι τους, δεν είναι απαραίτητο να σχηματίζετε νοητικές εικόνες της λειτουργίας τους, ούτε να επαναλαμβάνετε επιβεβαιωτικές φράσεις. Ξεχάστε τι περιμένετε να συμβεί και έχετε εμπιστοσύνη ότι αυτά που συμβαίνουν τώρα πρέπει να συμβούν για να σας οδηγήσουν στην εσωτερική ενοποίηση. Μην αναλύετε και μην κρίνετε τις εμπειρίες σας. Η ενέργεια των πολύτιμων λίθων αφυπνίζει τη φυσική θεραπευτική δύναμη που υπάρχει μέσα σας, η οποία ξέρει από μόνη της πώς να σας επαναφέρει σε κατάσταση ενοποίησης. Εμπιστευτείτε την κα­θοδήγησή της και δεχτείτε τις αντιδράσεις και τις διαδικασίες της θεραπείας, του εξαγνισμού και της αντίληψης που συμβαίνουν μέσα σας. Μην αποκρούετε και μην καταπιέζετε αυτά που νιώθετε, αλλά ούτε και να προσπαθείτε να τα κάνετε να συμβούν. Η περιορισμένη κατανόησή σας, που είναι γεμάτη από κρίσεις και αξιολογήσεις, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη φυσική θεραπευτική ενέργεια. Μόνο αυτή μπορεί να βρει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει.

     Αν έχετε την αίσθηση ότι ένα συγκεκριμένο τσάκρα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια ή πιο διεξοδικό καθαρισμό και εναρμόνιση, μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση του συγκεκριμένου κρύσταλλου τοποθετώντας μερικά κομμάτια διαφανούς χαλαζία γύρω από την πέτρα. Μπορείτε να ενισχύσετε την ενέργεια πολλών τσάκρα ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο. Ένας άλλος τρόπος για να εντείνετε την επίδραση ενός πολύτιμου λίθου είναι να κρατάτε ένα κομμάτι διαφανούς χαλαζία σε κάθε χέρι, συμπεριλαμβάνοντας έτσι στη διαδικασία και τα τσάκρα των χεριών. Ο κρύσταλλος τον οποίο κρατάτε στο δεξί σας χέρι πρέπει να είναι στραμμένος μακριά από το σώμα σας, ενώ ο κρύσταλλος του αριστερού χεριού να είναι στραμμένος προς το σώμα. Έτσι δημιουργείται ένα συνεχές κύκλωμα ενέργειας, στο οποίο το δεξί χέρι ακτινοβολεί ενέργεια και το αριστερό την απορροφά.

     Μπορείτε να βιώσετε μια εξαιρετικά βαθιά και έντονη εμπειρία με τους πολύτιμους λίθους αν χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον έξι κομμάτια διαφανούς χαλαζία και μερικά ραβδιά από μαύρο τουρμαλίνη. Ο μαύρος τουρμαλίνης είναι σαν αλεξικέραυνο για την αρνητική ενέργεια. Ξαπλώστε και τοποθετήστε τα κομμάτια του διαφανούς χαλαζία γύρω από το σώμα σας (οι μύτες πρέπει να δείχνουν προς το σώμα σας). Το πρώτο πρέπει να είναι γύρω στα 10 εκατοστά πάνω από το κεφάλι σας. Βάλτε ένα ή δύο κομμάτια κάτω από τα πόδια σας, και τα υπόλοιπα δεξιά και αριστερά από το σώμα σας. Τώρα βάλτε τα ραβδιά του τουρμαλίνη ανάμεσα στα κομμάτια του διαφανούς χαλαζία. Αν τα κομμάτια έχουν φυσική μύτη, αυτή πρέπει να δείχνει μακριά από το σώμα σας.

     Τώρα σας περιβάλλει ένας κύκλος από το ακτινοβόλο φως του διαφανούς χαλαζία. Οι αρνητικές δονήσεις από το περιβάλλον σας δεν μπορούν να σας πλησιάσουν. Ταυτόχρονα, οι αρνητικές δονήσεις που υπάρχουν στην αύρα σας απομακρύνονται. Το να βρίσκεστε μέσα σε έναν τέτοιο κύκλο φωτός που προστατεύει, αναζωογονεί και εξαγνίζει είναι μια θαυμάσια και βαθιά εμπειρία. Επειδή μπορεί επίσης να αποδειχθεί και πολύ έντονη, δεν πρέπει να κάνετε πολύ συχνά αυτή τη μορφή θεραπείας.

     Μια άλλη μορφή αγωγής με πολύτιμους λίθους είναι να χρησιμοποιήσουμε μόνο το διαφανή χαλαζία για όλα τα τσάκρα. Το καθαρό λευκό φως περιέχει το ενεργειακό δυναμικό των επτά χρωμάτων του φάσματος. Γι’ αυτό το λόγο, ο διαφανής χαλαζίας διεγείρει όλα τα τσάκρα και εναρμονίζει ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα.

     Κατά κανόνα, η θεραπεία πολύτιμων λίθων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 λεπτά σε διάρκεια. Μερικές φορές, ακόμη και πέντε λεπτά είναι αρκετά. Αφού βγάλετε τους πολύτιμους λίθους από το σώμα σας, καλό θα είναι να παραμείνετε ξαπλωμένοι με τα μάτια κλειστά για μερικά λεπτά, και να αφήσετε την εμπειρία να "αντηχήσει” μέσα σας. Φυσικά, μπορείτε επίσης να κάνετε τους πολύτιμους λίθους μέρος της καθημερινής ζωής σας, φορώντας τους σαν κοσμήματα ή έχοντας τους στην τσέπη σας. Σε αυτή την περίπτωση διαλέξτε μία ή περισσότερες πέτρες με τις ιδιότητες που θεωρείτε επιθυμητές. Μερικές φορές ένας τέτοιος πολύτιμος λίθος θα γίνει μόνιμος σύντροφός σας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε έναν ή περισσότερους πολύτιμους λίθους σε ένα χώρο όπου περνάτε πολλές ώρες.

     Τέλος, θα θέλαμε να σας δώσουμε μερικές γενικές συμβουλές σχετικά με τη χρήση των πολύτιμων λίθων. Η εξωτερική μορφή ενός πολύτιμου λίθου συντηρείται από ένα εσωτερικό ον. Έχετε υπόψη σας ότι κάθε φορά που στρέφετε την αγάπη και την προσοχή σας προς ένα ον, ανοίγεστε στα δώρα που έχει να σας δώσει. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα, τα φυτά και τα ορυκτά. Επομένως, θα πρέπει να χειρίζεστε τους πολύτιμους λίθους με αγάπη και σεβασμό, να εκτιμάτε τα δώρα τους, και να τους βάζετε σε ένα μέρος όπου θα σας προσφέρουν χαρά με την παρουσία τους.

 

     Και η απλή πέτρα σε σωστά χέρια μπορεί να γίνει πολύτιμη. Όμως ο πολύτιμος λίθος σε λάθος χέρια μπορεί να χάσει την αξία του.

Πηγή*

   Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… ή  κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

 

Προυγούμενο Επόμενο