Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΝΔΙΑΝΟΥ

 

    Όταν ο άνθρωπος αναζιτάει κάτι, αυτό αρχίζει να εμφανίζεται στη ζωή του απαρατήρητα στην αρχή, και στη συνέχεια με μεγαλύτερη σαφήνεια. Ο εγκέφαλός μας φτιαγμένος έτσι ώστε οποιαδήποτε συνεχής σκέψη παίρνει τη δικιά της ενέργεια, η οποία μετά επιτρέπει στην ίδια σκέψη να γίνει πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί στις σκέψεις μας για την επιτυχία, την ευτυχία και την αγάπη, όταν θέλουμε αυτά να είναι παρόντες στη ζωή μας.

   Μια μέρα περπατούσα με τον φίλο μου τον Ινδιάνο σε ένα  δρόμο της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά σταμάτησε και αναφώνησε:

- "Ακούω ένα κρίκετ."

- "Είσαι τρελός", - είπα, ρίχνοντας μια ματιά στο γεμάτο  κεντρικό δρόμο της πόλης την ώρα αιχμής. Παντού ήταν θορυβώδες, τρέχαν αυτοκίνητα, ακούγονταν οικοδομές και πάνω από το κεφάλι πετούσαν τα αεροσκάφη.

- "Αλλά πραγματικά, ακούω ένα κρίκετ." - επέμεινε. Μπροστά μας βρισκόταν ένα μεγάλο δένδρο με λίγη πρασινάδα και μερικά λουλούδια από κάτω.  Προχώρησε προς τα εκεί, έσκυψε, χώρισε τα φύλλα των φυτών και μου έδειξε ένα κρίκετ που τερέτιζε χαρούμενα και δυνατά, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη μέρα. 

- "Είναι εκπληκτικό", - είπα. - "Πρέπει να έχεις φανταστικό αυτί."

- "Όχι, το αυτί μου είναι το ίδιο με το δικό σου. Όλα εξαρτώνται από εκεί που δίνεις την προσοχή σου", -απάντησε χαμογελώντας.

- "Λοιπόν, κοίτα," - μου πρότεινε ο σοφός μου φίλος και έριξε στο πεζοδρόμιο μια χούφτα νομίσματα.

Αμέσως οι περαστικοί γύρισαν τα κεφάλια τους και βάλανε τα χέρια τους στις τσέπες για να ελέγξουν αν τους πέσανε τα χρήματα.

- "Βλέπεις," - έλαμψαν τα μάτια του - "είναι συμαντικό το τι έχεις στο μυαλό σου."

 

   Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… ή  κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

 

 Προυγούμενο  Επόμενο