Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

   Προσέλαβα έναν ξυλουργό να με βοηθήσει να επισκευάσουμε το παλιό μου εξοχικό. Η πρώτη ημέρα του, δεν ήταν εύκολη. Λόγω του σκασμένου λάστιχου άργησε να έρθει, αργότερα το ηλεκτρικό πριόνι του κάηκε, και τώρα το παλιό φορτηγό του, δεν ήθελε να ξεκινήσει. Τον πήγα εγώ στο σπίτι. Όλη τη διαδρομή ήταν σιωπηλός.

   Αλλά όταν φτάσαμε, ξαφνικά με κάλεσε στο σπίτι για να γνωρίσω την οικογένειά του.

   Πριν μπούμε στο σπίτι, σταμάτησε σε ένα δέντρο και το ακούμπησε για λίγα δευτερόλεπτα. Όταν μπήκαμε στο σπίτι, ήταν άλλος άνθρωπος, με ένα πλατύ χαμόγελο αγκάλιασε τα δύο μικρά παιδιά του, και φίλησε τη γυναίκα του.

   Αργότερα όταν βγήκαμε από το σπίτι και πάλι περάσαμε εκείνο το δέντρο, είχα την περιέργεια να μάθω γιατί το ακουμπούσε.

   "Αυτό είναι το δέντρο των προβλημάτων μου", - είπε. "Ξέρω ότι η δουλειά μου δεν μπορεί να είναι χωρίς κάποιο πρόβλημα, αλλά ξέρω επίσης ότι τα προβλήματα αυτά δεν μπορώ να τα φέρνω στο σπίτι μου, εκεί όπου είναι η οικογένειά μου. Γι 'αυτό ακριβώς διανοητικά αφήνω όλα τα προβλήματά μου στο δέντρο κάθε βράδυ, επιστρέφοντας στο σπίτι από τη δουλειά. Και το πρωί τα παίρνω μαζί μου όταν φεύγω."

   Σκέφτηκε για μια στιγμή, χαμογέλασε και συνέχισε:" Το περίεργο είναι  - πως τα προβλήματα γίνονται πολύ λιγότερα από ότι είχα αφήσει το προηγούμενο βράδυ."

 

   Όποια και αν είναι τα προβλήματα σας, μην αφήνετε τον εαυτό σας να ξεχνάει να απολαμβάνει τις ευχάριστες στιγμές της ζωής.

 

   Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… ή  κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

 

Προυγούμενο Επόμενο