ΔΕΙΠΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ

   Ένα βράδυ, ο γιος κάλεσε τη μητέρα του για δείπνο σε ένα εστιατόριο. Όταν  μπήκαν μέσα, τράβηξαν την προσοχή όλων, ο νεαρός συνόδευε τη γυναίκα η οποία έλαμπε από την χαρά της. Αυτή ήταν γρυούλα και αδύναμη, έτσι τρώγοντας, το φαγητό έπεφτε στο φόρεμά της. Μερικοί επισκέπτες του εστιατορίου τους κοιτούσανε με δυσαρέσκεια, αλλά ο γιος παρέμεινε φιλικός και φρόντιζε τη μητέρα του.

 

   Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου, ο γιος ήρεμα και με χαμόγελο σκούπισε τα ψίχουλα από πάνω της και ίσιωσε τα γυαλιά της. Τώρα όλο το εστιατόριο τους παρακολουθούσε σιωπηλά και με ενδιαφέρον.

 

   Ο γιος πλήρωσε το λογαριασμό, πήρε την τσάντα της μαμάς του και προχώρησαν  προς την έξοδο. Εκείνη  τη στιγμή, ένας ηλικιωμένος άνδρας του φώναξε: "Νομίζω πως έχετε αφήσει κάτι." "Όχι, κύριε, τίποτα", - απάντησε ο νεαρός.  "Ε, όχι!",- επέμεινε ο επισκέπτης. - "Έχετε αφήσει ένα μάθημα σε κάθε γιο και την ελπίδα σε κάθε μητέρα." Το εστιατόριο παρέμεινε άφωνο.

 

   Κάθε μητέρα ονειρεύεται έναν τέτοιο γιο. Όλοι γερνάμε μια μέρα, και πόσο καλά θα ήταν, αν τα αγαπημένα μας παιδιά να ήταν δίπλα μας. Με την υπομονή και την ειλικρίνεια, να μας φρόντιζαν στα γεράματά μας. Και εμείς πραγματικά να προσπαθούμε να τους μάθουμε αυτό.

    Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε like… ή  κοινοποιήστε το και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

 

Προυγούμενο Επόμενο